Del 1 - Min pojk kom till mig :)

Nu hoppar jag tillbaka tillbaka till lite dåtid igen..
 
Bara några dagar efter att min familj hade åkt hem så var det min Johans tur att komma och hälsa på mig.
Han skulle stanna hela 3 veckor vilket var jättemysigt, då behövde man inte riktigt stressa under tiden han var här. Dagen när han anlände så hade jag tyvärr klasser att ta (ville ta så många klasser som möjligt så jag slapp att ha så många klasser kvar när han väl var här) så jag mötte han inte vid flygplatsen..jätteromantiskt av mig jag vet. hmm.
 
En bit in i contemporary klassen säger Jonte lite spontant; "Där sitter Johan". Jag tittar ut och ser en gammal skruttgubbe som tittar på klassen. "HA-HA, jättekul Jonte". "Men han GÖR ju det, titta dit" och så tittar jag mot andra fönstret och där satt min fina Johan. Jag blev helt lycklig i hela kroppen och ville bara springa ut och krama honom, men Stanfield hade nog inte blivit så jätteglad på mig om jag hade gjort det ;P
 
När klassen väl hade slutat så plockade jag snabbt ihop mina grejer och sprang rätt ut och kramade honom. Kändes helt overkligt att han faktiskt var där.. kändes som det hade varit så länge sen fast ändå inte..jättekonstig känsla. Men var så lycklig att äntligen få se han i verkliga livet och inte via skype. :)
 
Under dessa tre veckor hann vi med så sjuuukt mycket bara i NYC hann vi med allt detta;
* Två springturer och en promenad i Central Park, (jag tvingade med han på springturerna ;))
* Brooklyn Bridge, Fulton Landing & Williamsburg
* Käka på Henke Lundqvists restaurang, Greenwich Village
* Ground Zero
* Frihetsgudinnan
* Shopping i SoHo
* Basketmatch (även lite cheerleading)
* NHL match
* Åka upp i Empire State Building
* Gå vid The high line 
* Se Flatiron Building
* Sist men inte minst...ca. en vecka i Los Angeles ;)
Vi hade sagt innan att vi skulle försöka åka iväg någonstans, och äntligen blev det av. Vi hittade en jättebra resa med flyg&hotell så vi passade på när man ändå var i NYC. Så nästa inlägg blir om veckan i LA ;)
 
Hur som helst så var det så himla skönt att ha min Johan här hos mig..kan inte förklara vad lycklig jag var. Som nykär verkligen! :) <3

(Vet inte varför bilderna lägger sig såhär på sidan :P )

En helt ny upplevelse - Gospel

Vi har länge velat gå och se gospel här i NYC, lite coolt att se härliga amerikanare sjunga och svänga loss.
 
Så idag bestämde vi oss för att dra iväg till en kyrka och det fick bli Times Square Church, nära och bra. 
Vi traskade dit och mötte upp Elisabeth Pasztor och hennes mamma vid kyrkan och gick in i kanske den största kyrkan jag någonsin har varit i. Det såg seriöst ut som en stor teater.
 
Efter en stund så drog det igång. Folk ställde sig upp, dansade och sjöng med. Det var riktigt skön stämning där inne och musiken var riktigt "poppig", så det svängde ju riktigt ordentligt. 
 
När det hade hållt på ett tag blev det litet mellanspel och det var då det gick över till predikan. Så vi förstod inte när gospelet var slut då låtarna gick in i varandra och det kom sådana mellanspel hela tiden, och det var ju meningen att vi skulle gå under detta lilla mellanspel (vilket många gör) så helt plötsligt satt vi där i en riktigt predikan med superreligösa människor. Och då började de spåra ut PÅ RIKTIGT. Folk började komma in i trans och sträckte armarna upp mot taket och skrek "HALLELUJA" "THANK YOU JESUS" 
 
Prästen började hela sin predika lugnt och fint men sen började han likna en arg diktator. Han riktigt skrek ut sin ilska  över människor som inte trodde på Gud eller Jesus, och dessa människor kallade han för "the lost people" och "dysfunctional people". Haha vilken jäkla präst. Och människor som var inne i kyrkan klappade och riktigt hurrade över vad han sa, ( under hela predikan var många fortfarande i trans och stod med händerna i luften, blundade, skrek, några kippade efter luft...ja ni förstår ). Heeeelt sjukt! Och deras mål var att få hela världens befolkning att bli kristna och tro på Gud, de kunde inte vila förrän de hade uppnått detta mål.
 
Jag menar inte att jag är anti religion eller på något sätt är emot kristna alls..folk får tro på vad dom vill :)...men det däääär var verkligen läskigt och lite väl over the top (skräll USA?). Det var ju stor skillnad om man jämför med gudstjänsten under konfirmationen om man säger så.
Men det var en upplevelse minsann, då har man gjort det liksom ;)
 

Träffat Victoria's Secret modeller

Jaapp, jag kommer hoppa lite mellan dåtid och nutid ;)
Nästa gång ska jag försöka skriva om dem tre veckorna som min fina Johan var här :)

Men iaf, igår bestämde jag och Heidi att traska ner till det stora Victoria's Secret vid Herald Square. När vi väl kommer fram så får vi en liten lapp av några expediter som stod vid dörren. Då visade det sig att två utav modellerna, Candice och Lily, skulle komma dit kl.18 så man kunde få träffa dom och ta kort.
Och givetvis ville vi det ;)

När vi kom lite längre in i butiken så såg vi ju att modellerna redan var där (klockan var kanske 12-12.30) och gjorde lite intervjuer och fotades. Och jag skojar inte, jag blev så chockad över hur jäkla smala dom var!!!
På VS fashion show och på bilder ser dom ändå perfekt smala och hälsosamma ut, där dom har både bröst och rumpa men i verkliga livet var det nästan lite anorexi över det. Bröst & rumpa fanns ju knappt och huvudena såg extremt stora ut på deras minimala, långa kropp.(Speciellt på Lily) :/
 
Ska jag vara ärlig blev jag lite besviken... Victora's Secret modellerna har ändå alltid haft kurver, smala men ändå vältränade (Tyra Banks, Heidi Klum, Gisele Bündchen)  och man har alltid tänkt att dem skiljer sig mot vanliga modeller som har Size Zero, det var just det jag gillade med VS modellerna. 
Men som sagt, dom är ju snygga, riktigt vackra men alldeles för smala tkr jag nog. Det var bättre förr hörrni ;)
 
När vi väl hade shoppat klart så gick vi hem, gjorde oss lite extra fina för att sedan traska tillbaka till Herald Square. När vi väl kom fram var det huuuur mycket folk som helst.
Jag och Heidi fick stå och vänta i kö utanför affären i cirka en timme innan vi fick gå in och ta kort med dom.
Haha att stå och vänta i en timme för ett kort, det var det väll inte riktigt värt.. men det var lite kul ändå.
Det är förmodligen bara  här i NYC man kommer uppleva nått sånt här..så de är ju lite ballt ;)
 
 Candice till vänster & Lily till höger 

Sightseeing dagar med familjen

Familjen anlände som sagt den 23:e December och jag har ju redan skrivit hur vår lilla julafton var, så tänkte ta det från den 25:e december ;)

25:e December:
Dagen efter julafton så hade Pappa och Marcus biljetter till en basket match ute i Brooklyn tror jag att det var. Så då bestämde sig Mami, Linnéa och jag att tralla ner till Greenwich Village där de fick se både Sarah Jessica Parkers hus och Carries trappa från Sex and the City.
Efter det så käkade vi på en jättemysig restaurant och sen gick vidare mot Meatpacking District. Senare på kvällen mötte vi upp Papi och Marcus för att sen gå till en Irish Pub och bara sitta och tjöta.  
Mami i Greenwich Village, där vi hittade en svensk liten restaurant ;)
 
26:e December
Denna dagen gjorde vi inte något jättespeciellt. Vi gick på 5th avenue för lite shopping och bara se alla fancy affärer. Detta tog ganska mycket tid, så på kvällen drog vi till en restaurant som hette Bond 54, där vi även mötte upp mina roomies och Heidis mamma & pojkvän. 
 
27:e December- Willowbrook 
En dag som denna blev det shopping i New Jersey på ett ställe som heter Willowbrook. Detta shoppingcenter var utan tax, så där hittade man lite smått & gått. Vi gick runt där i nästan 7 timmar, så på väg tillbaka till New York var man gaaanska trötter. Men trots det så tog man ändå en klass på kvällen och min kära familj kom och kollade en sväng! :)
 
28:e December
Detta var en ganska fullspäckad dag. 
Vi hann med både Brooklyn Bridge, Fulton Landing & shopping i SoHo. 
Senare på kvällen var vi bjudna till Marcus släktingar, som bor i New Jersey. Där bjöds det på en riktigt amerikansk julmiddag och det var sååå otroligt gott. Det var riktig sån maffig kalkon, riktigt amerikanskt mos och massa annat. Riktigt mysigt var det iaf :)





29:e December - Broadway show
Detta var en lite spontandag. Vi bestämde tidigt på morgonen att vi ville se en Broadway show. Så mamma ställde sig i kön till biljetterförsäljningen på morgonen så mötte jag upp henne efter min dansklass och när vi väl kom fram verkade det inte finnas biljetter till så många shower. Men till slut bestämde vi oss för "Evita" och ett extra plus med denna musikalen var att det var Ricky Martin som hade huvudrollen ;)

Evita var förvånandsvärt bra måste jag säga. Hade inga större förväntningar eftersom jag inte hört talas som den förut men den var riktigt bra. Mycket sevärd ;)

30:e December
Efter en riktgt bra show som var dagen innan så blev det ännu mer shopping till Macy´s och Victoria´s Secret där det blev lite presentköp och lite annat. Sen tog jag även klass då la familia kom och kollade :)

31 December - 1 Januari
Under själva nyårsdagen så var vi och käkade hela gänget (familjen och roomies) på Five Napkin Burger. Efter det blev det lite småköp och förbereda inför kvällens bravader. 
Den 1 Januari var det dags för familjen att packa ihop och åka tillbaka till Sverige. Men trots det hann vi med att åka upp i Rockefeller. Det var riktigt fint att avsluta dessa dagarna med det måste jag säga.

 
Sorligt att säga hej då till min kära familj... men jag hade turen att min kära pojkvän skulle komma, bara några dagar efter att familjen hade åkt hem. <3

RSS 2.0