det gick ju bra..

Det lilla projectet på Earth Hour gick åt helvete kan man säga. haha!
Vi skulle ju som sagt dansa med på reflexvästar, ficklampor och med live musik. Men trummorna hördes inte särskilt bra och det var inte särskilt mörkt på torget heller eftersom folk hade ställt massa marsaller och facklor runt omkring så vi hade inte behövt ha på oss reflexvästarna... Och sen, så lyckades såklart sofie ericson tappa sin fick ficklampa! Smidig tjej! Så det gick inte så jättebra med andra ord :P

Sen var jag i Norge under lördagen och tränade med Ida också. Och hon körde hårt som vanligt, så himla gött! Dansen sitter bättre men mycket behöver jag träna på men det kommer nog bli bra till slut :)

Helgen bestod mest utav massa träningar och åka runt över allt -  norge-säffle-karlstad-åmål-säffle- åmål -säffle... blir tokig på allt åkande snart tror jag! :P Ska bli skönt med lov nu, vara hemma och ta det lugnt och träffa massa nära och kära :)


nostalgi

sitter hemma i säffle just nu, gött att sluta tidigt för en gång skull! Hade bara dans i dag med Cilla, vi har nämligen ett litet project på lördag under earth hour, då vi ska dansa på stora torget med ficklampor och reflexvästar och hela torget kommer troligtvis vara släckt. Kan nog bli ganska coolt ändå tror jag med live musik och just själva grejer med earth hour och vi dansar i mörker och sådär. Men vi får se hur det blir, kanske blir asdåligt?

Idag blir det bara plugg, har 3 inlämningsuppgifter att göra och ska försöka läsa ur en bok. jiiiiha! Sen ikväll blir det lyrical i åmål, får se hur detta kommer gå. Börjar känna av i ryggen..igen! Men det har funkat väääldigt länge nu utan att jag har haft ont, vilket är skitbra! Men nu börjar det spöka igen. Vill vara ung och allert, utan skador! Som för några år sedan, när jag var runt 13-14 och kunde göra precis vad som helst med min rygg kändes det som. Och man kunde också göra splitthopp utan att behöva vara uppvärmd, sparka och kicka som en dåre utan att få ont.. men nu?! Nu känner jag mig tung och klumpig.. Kan väll kanske bero på att jag inte är lika liten och spinkig som förr men ändå..tanken slår mig på träningarna då man ser "de yngre" som kan slänga sina ben hur som helst.

Nu menar jag inte att jag inte är vig eller att jag är superstel, men man var vigare förr helt enkelt! eller i alla fall jag ;P


Eller så är det just dom här grejerna som fick mig att få så ont idag?

danshelg

ännu en helg med massa dans. I fredags åkte jag direkt till åmål för att hjälpa till och förbereda inför tävlingen som skulle vara under lördagen, då det skulle vara regionstävling i disco och rikstävling i street. Så under lördagen skulle jag inte tävla utan bara vara värdinna/värdinnaansvarig

Tävlingen rullade på bra och jag hade faktiskt någorlunda koll, belive it or not! Men med duktiga värdinnor så funkade det superbra! ;) Efter tävlingen var det dags att plocka undan och städa gympahallen, då skulle jag och johanna bära bort ett bord som skulle vara ute i cafeterian.. och ni tror inte att jag lyckas klämma min stackars tumme mellan dörrkarmen och bordet, och det gjorde nått så fruktansvärt ont så jag började hoppa runt och svära som en tok(bland massa smådansare och barn). Och idag, måndag, har jag fortfarande ont och funderar på om jag skadade min tumme något allvarligt. Får kolla upp detta tror jag ;P haha

På söndag var det dags att jobba lite, showcompagniet vid tolv och sedan skulle jag vikariera för Sofia på några discogrupper, dels för att hon var sliten efter gårdagen och dels för att jag behöver träna lite att discogrupper eftersom jag planerar att ta medlemskapet i sommar :)
Först var det disco diamond, och där kan jag loooova att jag körde hårt med dom men som dom kämpade! Lika så med disco jet, vissa blev ju till och med illamående och skakiga, men det är så det ska vara! ;)
Det var verkligen skitkul att ha discogrupper och förhoppningsvis kan jag ha det i höst, väldigt sugen att ta medlemskapet nu. Längtar faktiskt! :D
Sen blir man ännu mer taggad att ta det när man får positiva kommentarer från både dansare och föräldrar! =)


tävling på hemmaplan

igår var det som sagt tävling i åmål. Var skitnervös och lite orolig för hur det skulle gå med tanke på att jag inte har haft den bästa förberedelsen; resan, jetlag, sjukdom och liknande men jag var liksom taggad iaf.. det skulle bli riktigt kul.

Några av mina vänner/släkt/pojkvän var där, bl.a Josefine, Mikaela, Moster, Kent, Erik och min lilla pojkvän Johan som sagt . Var lite extra pirrigt då!
Var direkt semifinal eftersom det var premiär för championklassen. Lite gött att det inte var så många ronder men det kändes ändå konstigt

I semifinalen gick det inte alls bra, tyckte jag.. men tydligen tillräckligt bra för att ta mig till finalen.
I finalen var jag ändå taggad, jag ville sätta det som jag inte riktigt satte i semin. Det gick överlag riktigt bra i finalen men jag blev nått så fruktansvärt trött! Det var pinsamt sista minuten, uschusch.. nu får det bli ett antal varv i spåret!

Dagen var riktigt bra igår. Ville stanna kvar längre och hejja på massa människor än vad jag gjorde under tävlingen. Hann bara se grupperna plus första ronden i par superstar sen var jag tvungen att åka vidare för att fira Mikaelas 18årsdag!



"Det syntes att du verkligen älskar det, du såg så lycklig ut"
 -
Johans kanske enda kommentar om tävlingen :)



Idag var det dags att jobba. Showcompagniet flöt på bra, gick igenom mest och la till lite små steg. Sedan var det dags för min egen träning som jag fick vikariera för. Riktigt kul att undervisa eb annan grupp, i en annan dansstil. Många var som sagt trötta efter gårdagens tävling men det hindrade inte mig, körde ganska hårt med gänget ändå, mohaha ;)

Härlig helg men massa dans, men det har varit skitkul. Har fått en liten kick nu efter att ha varit i New York, (Ja,du hade rätt om den saken Alex).

Nu är man på banan igen kan man säga!


"Utan bensin funkar inte bilen"

snacka om vilken ändring under en natt... igår var jag nämligen iväg och körde igenom singel, vilket jag inte hade gjort på cirka 1.5vecka och som jag kämpade och slet, och mitt hopp om att lyckas på tävlingen var helt väck. Jag ville stryka mig, bara sitta och kolla på tävlingen.. för att vara med var ju heeelt galet. Fick prestationsångest och panikångest samtidigt tror jag, svårt att andas, grinade och skakade och hela det köret. Det var hemskt...

Men idag, när jag och pappa var iväg och jag körde igenom dansen så tänkte jag, fan jag kan det här! Och om det går åt helvete så skitsam, jag gör det för att det är kul!! Inte för någon annans skull, utan för min! Mina nya snurrar satt, splitthoppen likaså och jag kände mig starkare än dagen innan.

Och nu i efterhand när man tänker på vad som gick snett under torsdagen var det ganska självklart varför jag var på det humöret som jag var på och varför jag fullständigt bröt ihop... jag hade sovit och ätit dåligt!!
Under torsdagen hade jag gått upp relativit tidigt och gjort ganska mycket under en dag och heelt glömt bort att äta. Utan det jag hade käkat var lite flingor och yogurt... och det trodde jag att jag kunde prestera något bra utav?! Nej, mat och sömn är viktigare än vad man tror, dels för den fysiska delen men också den psykiska. Se bara vilket jävla psyk jag blev under en träning och jag presterade inte bra heller.

Men idag sov jag ut riktigt ordentligt och sen käkade jag en ordentlig frukost och middag i lagom tid innan träningen och man mår så mycket bättre under träningen också, och framför allt orkar man så mycket mer.
Så idag är jag supertaggad inför tävlingen och känner mig stark.






Haha väldigt vad jag har börjat bloggat igen...




sitter och skrattar åt mig själv...

jajjemän sitter här och skrattar högt åt mig själv. Det var nämligen så att min vecka i New York var nog den klantigaste i hela mitt liv.

* Jag slog i mina fötter i allt som stod i min väg; stolar, bord, lister, kanter...jaa allt! totalt så slog jag väll i mina fötter säker 70-80gånger på hela veckan!

* Även när vi var på Phantom of the opera så lyckades jag, i pausen när vi skulle gå tillbaka till vara platser, total snubbla i trappen så jag liksom låg raklång längs med trappen. Det roligaste var att jag skulle vara lite smidig och ta två steg i taget och halvsprang eftersom det skulle börja ganska snart.

* Sen så lyckades jag bränna upp två utav lägenhetens stekspadar, det var tacken för att jag fick bo där!

* I lägenheten i deras badrum måste man liksom skruva ur lampan för att släcka eftersom att själva knappen funkar inte. Och det var en kväll då jag hade duschat och hade smörjt in mig i bodylotion och skulle gå ut därifrån och skulle släcka. Sofie börjar skruva på lampan och tänker inte alls på att lampor blir varma plus att hon har fet bodylotion på mina händer och det blev ju som smör i en varm stekpanna och det vräste till riktigt ordentligt. Och som jag brände mig, haha!

Detta är bara några utav mina klantigheter men det är just dessa som sitter och skrattar åt.
Hur lyckas man??


jetlag och massor att göra

ojojoj vad jag är trött, ville helst sova vidare liiiite till men icke. Var tvungen att gå upp för att om någon timme gå till tandläkarn och sedan till ST för en liten intervju med Solveig Voice. Efter det ska jag hem för att sova någon timme tänkte jag och sen vidare till danslokalen för att köra igenom singeln. Funderar allt på hur det kommer gå på lördag... "gör det du kan, av vad du har, där du är." - försöker jag intala mig själv, men prestationsångesten tar över en aning.

Igår när man kom hem från NY var jag trööööööött, åkte till mormor och morfar och käkade lite mat och berättade om resan och visade bilder. Sedan drog jag till Johan där jag lyckades somna två gånger på bara någon timme, snyggt sällskap må jag säga. Men det var skönt att träffa dom igen, även min kära mor som blev glad över sitt Swarovskiarmband och sin "I love NY"- tröja. Lyckat köp med andra ord :)

Nej nu måste jag skynda mig, duschen blir och sedan härliga tandläkaren... yummi!



New York - the city is endless!

Sicken resa det blev, åkte söndagen den 28/2 och kom hem idag 10/3.
Inte så många dagar vi var där men shiiiit vad mycket vi hann med.
Bland annat:

* Ta 10 lektioner på Broadway dancecenter
* Åka upp i Empire state Building (86våningar upp)
* Åka upp i Rockafeller (utsikt över Central Park)
* Gå på Brooklyn Bridge
* 3D bio, iMax, på Alice i Underlandet (himla bra film!)
* Gått på Broadwayshow - Phantom of the operea, det bästa jag någonsin har sett!
* Åkt till New Jersey på en stoooor märkesoutlet
* Shoppat i SoHo
* Åkt ut till Frihetsgudinnan
* Gått på Belive it or not Museéum
* Ätit på Chokladrestaurang

och lite till!
Har varit en helt sjukt rolig resa och varit med asbra människor! Skönt att träffa den gamla mannen igen, som är sig lik. Och så duktig han har blivit, såklart har Alex alltid varit duktig men nu ännu bättre! Himla kul att se iaf!
Har varit med om mycket och sett mycket, så nu när man har kommit hem försöker man smälta allting. Blev lite bölig där ett tag vid allt hejdå och farvääääl, tönt som jag är!

New York var helt fantastisk i vilket fall.. när man gick till dansskolan eller shoppade kunde man stannade upp för att blicka upp mot himmlen och skyskraporna och snurra runt lite på stället, och känna sig liten och stor på samma gång. Helskum känsla men samtidigt ascool.. svårt att förstå kanske, men åk dit så förstår ni vad jag menar :)

Tack Alex, Peter, Emelie och Karin för dessa dagar! Looots of lööööve to you guuuys! :)



RSS 2.0