Vandring efter stormen...

Idag bestämde vi oss att ta en promenad...trots att folk hade sagt att man skulle hålla sig inne.
Vi var helt enkelt för rastlösa (inte dansat sen i fredags!) och alldeles för nyfikna hur det egentligen såg ut på New Yorks gator efter att Sandy varit här. Så fort vi kom ut på gatan utanför oss var det jättemycket folk i rörelse och trafiken var, nästintill, som den brukar. 
 
Vi hade kamrorna med oss och började traska ner mot Downtown där den största förstörelsen i Manhattan ska ha skett, vi gick ändå från 51 st ända ner till Grand Zero, vilket är ganska långt. Trots regn och lång väg att gå var det ändå skönt att komma ut och få röra på benen, framför allt att få lite frisk luft.
 
Just nu är New York lite av en spökstad, det är grått och regnigt och nere i Downtown var det fortfarande strömavbrott så inga ljus var tända i höghusen. Folk gick runt med ficklampor överallt. Lite läskigt.
 
Här är lite bilder sen idag... 
helt sjukt vad moderjord kan bli arg. 
 
Ett träd som fallit, en gata från oss.
 
helt kolsvart i tunnelbanorna..
Huset som rasade nere vid 14 st, 8 avenue..
 
Ännu ett träd som fallit, nere vid Downtown
En helt nedkraschad bil som stod mitt på gatan..

Stormen Sandy

Vill bara lugna alla där hemma att det är inte så farligt som det låter.
De människorna som har evakuerat är dem som bor downtown, nära vattnet eller de som bor på planmark eller källarvåning. Vi bor inte i någon av riskzonerna men vi kommer däremot få stanna inomhus och inte vara ute på gatorna pga. de kraftiga stormarna. 
 
Sen är det inte Manhattan som kommer vara det mesta drabbade områdena utan Staten Island, Cony Island, därför är det jättekonstigt att medierna i Sverige bara har nämnt Manhattan mest ;P
Men det återstår att se hur hårt de kommer slå till, vi har pratat med en av våra grannar och hon sa att vi inte behövde oroa oss alls. 
 
Här är en länk där man ser de mest drabbade områdena! :)
 
http://project.wnyc.org/news-maps/hurricane-zones/hurricane-zones.html
 
Men visst blir man orolig när mina roommates fick ett sånt här sms imorse ;P

Gonna miss you guys!

Idag åkte Alex och Helle hem.
Utan att överdriva måste detta ha varit de två snabbaste veckorna hittills, helt sjukt vad tiden går fort!
Det har varit riktigt kul att haft dom här och det känns jättetomt nu när dom har åkt. 
Vi har gjort en del dessa veckorna ändå, ibland tillsammans eller så har Alex & Helle åkt iväg på äventyr själva eftersom vi har skolan att tänka på. Men det har varit lugnt, Alex hittar ju liksom bättre här än vad vi gör så ;)
Nej, det har varit jättekul och kommer sakna galenpannorna här!  :)
 
 See ya sooon! :) 

Halloween & Gayklubb

Denna helgen var den sista helgen för våra gäster här i New York.
I fredags drog vi ut på lite Halloween party,vi bjöd hit några franska kompisar från ISVP så drog vi ut tillsammans. Vilken klubb vi kom till vet jag inte riktigt, men det var rätt ok musik och fin takvåning så det var ett bra ställe ändå :)
 
På lördagen var vi lite trötta och hungriga så vi drog till ett ganska coolt ställe som var som taget från Grease filmerna. Det var jukebox, fri påfyllning av dricka och pommes. så det var riiiiiktigt nice ;)
Senare på kvällen var vi bortbjudna på en liten "show" på en jazzklubb, liten men ändå väldigt amerikansk klubb, och lyssnade på två tjejer som sjöng. Jättemysigt!
 
På kvällen fick Alex och Jonte ryck och ville dra iväg till någon klubb. Klockan var liksom 23 på kvällen men det stoppade inte dessa pöjker. Jag, Dessie och Heidi slängde på oss lite av en 80tals outfit som matchade varandra och våra 4dollars kattmasker som vi hade köpt kvällen innan, så var vi redo för Halloween här i New York. Klubben vi gick till var en väldigt populär gayklubb. Ursnygga dragqueens och alla var utklädda eller bara lättklädda. hahaha tydligen är det också en Halloween outfit! 
Gaymänniskorna här är ju heeeelt underbara och så trevliga,
(dock är och har killarna kvinnligare än vad man själv är, haha!)
 
Det var iaf hur kul som helst! Aldrig dansat så mycket under en kväll och mötte så störtsköna människor, plus att vi gick dit nyktra. Så alla ni som tror att man inte kan gå ut nykter, DET KAN MAN VISST! Med rätt inställning och rätta människorna så kan man ha det hur roligt som helst. Det var den roligaste kvällen på länge!  
Dit kommer vi garanterat gå igen och det bästa med hela stället var att de låg bara en gata från vår lägenhet ;)
 
Bilder från i fredags! :)
 
 
 
 
Bilder från lördagen ;P
 
 
Dragsqueens fanns de gott om kan jag lova! haha!
 
 

Times Scare...

Igår efter vi hade tagit våra dansklasser var vi sugna att gå på bio.
Dock slutade vi ganska sent, vid halv åtta, så vi kom inte iväg förrän kl. halv tio ungefär..men här i New York kan man gå på bio mitt i natten om man vill så det var inga problem.
Alex, Jonte, Helle & jag  traskade iväg till biosalongerna, där det inte visades någon som lockade oss så jättemycket.
 
Då kom vi på den briljanta idén att gå in på Times Scare...typ som Spökhuset på Liseberg.
Haha det var länge sen jag har varit så rädd och Jonte, personen som har tjatat mest att gå detta jäkla Times Scare, var räddast av alla och blundade hela vägen och gick dessutom i mitten och höll i både mig och Helle. Hahaha, vilken man!
 
Hela "spökvandringen" tog nog cirka 5 min eftersom vi nästan sprang igenom hela, haha så jäkla kul!
Det dröjer nog ett bra tag innan jag går in där igen.. haha ;D
;P
 
 

Rockafeller Center

I söndags, när vi hade piggnat till efter lördagens bravader, drog Alex, Helle, Jonte & jag till Rockafeller center.
Det var fint väder och ganska varmt, alltså ganska perfekt väder till att åka upp i Top of the Rock och se över New York. 
 
Varken jag eller någon av mina roomies har åkt upp i något av de höga tornen och sett över New York under tiden vi har varit här. Så att få komma upp där; se hela New York under en solnedgång som var helt orange-rosa var som terapi. Sjukt fint var det, och de tillfällena jag har åkt upp i något av tornen har jag alltid fått som en "ahaa-upplevelse"... det är liksom då man fattar att man är i New York! :)
 
 
 
 
 
 Hade inte med mig kameran så smart som jag var.. så det blev lite dåliga bilder ;P

Chicago & Party in the USA

Under förra veckan har Alex & Helle gått o tjatat om att de hade en överraskning under lördagseftermiddagen och att vi inte skulle ha något planerat under dagen. Gissa vad?
De hade seriöst gått iväg och köpt biljetter till CHICAGO till alla oss!?!? Bara för att de får bo hos oss?
Hur gulligt som helst! (Dock alldeles för mycket kan jag tycka eftersom det bara kul att ha dom här! :))
Musikalen var sjukt bra, en klassiker och väldigt stiligt gjord. Man blir sjukt inspirerad och motiverad att se sånt här alltså!!
 

 
 
Senare på kvällen var det dags för den första utekvällen här i the big apple.
 
Vi tog hit lite klasskamrater från ISVP och Alex & Helle tog hit några av deras kompisar innan vi drog ut. Först var det ett jäkla mas att hitta rätt klubb. Det är ju avenyer, gator, husnummer som ska vara i rätt ordning, annars hamnar man åt helt fel håll märkte vi ;) så vi snurrade runt ett tag innan vi hittade till rätt klubb. Där träffde vi promotern och där var vi inne i typ 5 min innan han bjöd på taxi till nästa klubb som hette Greenhouse. En klubb där tydligen både Rihanna och Chris Brown brukar vara på när dom är här. BAAAH, helt sjukt!
 
Kvällen avslutades vi vårt lille Deli ställe här på hörnet där vi fick gratis pizza slice samtidigt som vi försökte visa för några spanjorer vart Sverige låg. Inte helt lätt då de varken har lärt sig engelska eller lärt sig världsgeografi. Haha! 
 

One direction..oh herregud.

Japp, ville bara tala om att idag gjorde vi en koreografi till One Direction - what makes you beautiful.. 
och jag höll på att avlida. Alla mina elever där hemma vet mycket väl att det kryper i kroppen när jag hör denna låt, den är ju så himla gulligull och de sjunger ju preeciiiiis det en flicka vill höra från en pojke. För gulligt för bitter Soffan helt enkelt... ;) Fast ifs har jag haft min pojkbandsperiod... Backstreet boys ska de va <3
 
Koreografin var däremot grym och kan ha varit den svåraste och snabbaste vi har gjort hittills med Derek Mitchell.
 
Men ville bara berätta att jag tänkte på ER där hemma, mina små "One Direction-lovers" till elever.
Varenda steg jag kämpade mig igenom var tillägnat till er ;)
 

Stolt som tuppen

Igår tog vi Cogliandro igen.
Lika fantastisk var det denna gång och nästan lite jobbigare.
Vi dansade nämligen till Birdy med Skinny love, en låt som jag gjorde en koreografi till en gång under gymnasiet som var tillägnad till min kära mor ...så den låten betyder ganska mycket.
 
Gillar ju Cogliandro väldigt mycket och dansen igår var jättefin och det betydde mycket att dansa till den låten igen. Sen mot slutet ställde vi oss alla i en ring och i mitten av ringen fick ingen mindre än Alexander dansa helt själv. Det var så himlahimla fint, blev väldigt rörd. Lille Alex kommer och briljerar redan första dagen, så stolt jag blev och fick en o annan tår i ögat.

Alex & Helle

Ny vecka, nya klasser.
Igår vart det måndag, som ni kanske vet, och då tog jag tre klasser. En balett, modern och street jazz.
Och nu börjar det kännas bättre. Man börjar komma igång med koreografihjärnan och koreografierna sätter man lite snabbare, så det är skönt. Samma sak med balansen och tekniken, kroppen börjar liksom vänja sig lite mer.
 
I alla fall, baletten gick faktiskt riktigt bra och likaså moderna.
Street jazzen var direkt efter moderna lektionen och då var det ingen paus för ens få i sig något. Så efter 45 min på street jazzen började jag bli lite ofokuserad och hungrig, men Murakamis lektioner är grymma och gillar dom jättemycket så man fick hålla humöret uppe :)

Efter långväntan efter lektionerna kom äntligen Alex och Helle. Riktigt kul att besök och få visa runt i lägenheten o hitta på lite mer saker än bara skolan. Kommer bli så kul dessa veckorna, de känner jag på mig! :)
 
Här kommer en liten musikvideo på Murakami.
Coolt att hon var varit balettdansös förut, droppa det totalt och fortsatte med detta... ;)
 

Cat Cogliandro

Idag tog jag det lite lugnt med klasser eftersom jag kände både i halsen och lite i öronen... (?)
Men sen bestämde jag mig för att ta en contemporary klass med Cogliandro som var vikarie för Petronelli som började kl.20.00 på kvällen.
 
Men i vilket fall var det så JÄKLA BRA!!! Jag vet att jag har skrivit att jag blev helt frälst av Petronelli, och det är jag fortfarande, men Cogliandro hade en dans och sånt bra budskap till alla oss "beginners" att man bara älskade henne....
Att det handlar inte om att vara bäst, att man inte ska bry sig om vad alla andra tycker och tror om en.
Dansen vi körde idag handlade om att uttrycka sig på sitt sätt och vi alla i det rummet, just då, pratar samma språk och är där för att berätta vår historia. 
 
Cogliandro var så entusiastisk under hela lektionen samtidigt som hon var så engagerad i varje dansare och försökte puscha oss att gå lite längre varje gång. Så engagerad att både hon och hennes assistenter stod precis bakom en, tog tag i en, drog tag i armarna...... det är så svårt att förklara hur grym den här lektionen faktiskt var eftersom det var så mycket som gjorde att man blev så berörd och så känslomässig.
 
Cogliandro var så engagerad, hade så bra budskap och att det var så var fin koreografi så blev man så rörd till tårar både under och efter lektionen. Efteråt hade hade jag en känsla i kroppen som jag aldrig har haft efter en lektion någon gång. Man var typ tom fast ändå helt full av känslor. Jättekonstigt men en otrolig känsla. 
 
Nu blev det väldigt djupt
men det var en grym lektion på många sätt.
Det är just det här dans ska handla om! :)
 
 
Denna låten körde vi till idag... fantastiskt fin!
 
 

Pröva på veckan

Denna vecka är lite "pröva på vecka" på BDC.
Eftersom jag tog ganska mycket contemporary och jazz förra veckan och vet på ett ungefär vilka lärare jag vill ha inom den stilen så försöker jag ta så mycket street & hiphop som jag bara kan den här veckan för att veta exakt vilka lärare som passar mig bäst.
(Dock måste man ta 2 balett samt en masterclass, alltså blir det 9 stycken dansklasser jag får välja fritt )
 
Än så länge har jag tagit en balett med Hochman, hiphop med Eric. J, hiphop med Ms Vee, hiphop med Eric. S ( var vikarie för Luam som jag egentligen ville ta) street jazz/funk med Q och contemporary med Calen Kurka. 
 
Sen hade vi en Masterclass imorse med en före detta rytmisk gymnast som skulle hålla en lektion i stretch...trodde vi.
Herregud, det var så mycket mer än bara stretch kan jag lova. Detta var kl.9.00 på morgonen, alltså var man lite seg och stel efter veckans lektioner, och det första vi börjar med är typ flera "höga knän -hopp" plus halva spagathopp på stället och bytte ben varje gång.
 
Sen gjorde vi styrkeövningar samtidigt som vi var i en stretch...jättesvårt att förklara men det var sjukt jobbigt. 
Plus att vi övertänjde och stretchade ryggen väldigt mycket och alla vet ju att det där med stretcha ryggen är ju min specialitet...*host* Men jag kämpade på och min rygg såg väll ut lite mer ut som ett "C" i överkroppen än ett "J". haha! Men hon gav oss jättebra övningar för att stärka magen, stretchövningar till överkroppen plus MAAAASSA andra bra stretchövningar jag ska köra framöver.
 
Denna klassen blev jag helt slutkörd av, så det kändes riktigt ordentligt under de andra två lektionerna jag hade senare under dagen, vad trött jag faktiskt var i musklerna. Som tur var så slutade jag ganska tidigt, 16.30, så jag har bara tagit den lugnt nu ett tag och har fått några timmar själv här i lägenheten vilket har varit riktigt skönt 
 
Imorgon är det balett och jazz som står på schemat. 
Har tyvärr blivit förskyld (sådär lagomt till skolan börjar jag vet,) och får nog hålla mig till tolv klasser denna vecka. Annars hade jag tagit fler...så många,många, många fler!
 

Helgen

Helgen som vart har varit så himla supermysig.
På fredagen gjorde vi tacos och chillade hemma i lägenheten och på lördagen bestämde jag och Dessie att vi ville till Central Park och bara njuta av lite djur och natur (ja, de finns faktiskt en djurpark och typ 100000 ekorrar som är jättetama.).
Sen bestämde vi oss för att åka en jävla cykeltaxi, vilket är svindyrt plus att det kändes som att man skulle bli påkörd vilken sekund som helst, så det rekommenderar jag er att INTE göra när ni är i NYC. Efter att ha blivit "rånade" efter denna cykeltur tröstade vi oss med en cupcake. Vilket vi behövde, de var yummi!
 
På lördagen kom fröken Hedvall på besök, vi gjorde underbar mat, drack gott och bara njöt av att vara lite lediga. 
 
Söndagen var vi alla ganska trötta eftersom vi hade varit uppe till kl.4.00 på morgonen. Vi bestämde oss för att ta en brunch på stan och på kvällen var det Disneydags här på 51 st, Pochahontas stod på schemat. Fantastiskt bra film och jättemysigt var det.
 
Skön och lugn helg vilket behövdes efter orientation week på skolan :)
 
 

Torsdag, placement klass

Igår var det placement, addition, för vilken klass och stil man ska gå.
Det gick rätt okej, diagonalerna och jazzen var inga konstigheter och var saker man var ganska van vid att göra (förutom grand jeté BAKÅT?!)
Sen skulle vi ha hiphop, ganska TUNG hiphop som jag inte alls är van vid. Det gick väl inte lika bra som jazzen men man kämpade på ändå. Fake it until you make it, som man brukar säga ;)

Tjejen som bedömde mig och två andra svenskor var jättesöt och hade väldigt bra saker som jag verkligen ska förbättra och tänka på. Bland annat att jag ska attackera mer i hiphopen och inte var så mjuk i mina rörelser samt att jag bör tänka på hur jag uttrycker mig när läraren lär ut. Jag får lite av ett "stone-face" för att jag koncentrerar mig alldeles för mycket och det kan tas som att jag inte alls är närvarande, vilket jag aldrig tänkt på förut.
Detta är en ganska viktig del i dansen, att man utstrålar att man är intresserad och att läraren känner att man verkligen vill satsa. Skit bra grejer jag ska ta med mig under den här utbildningen.
 
Sen fick jag även bra kritik också. Hon sa att min teknik var kanon och att jag borde ta Intermediate balett (!) och att hon blev chockad när jag berättade att jag bara hade tagit Basic balett här på BDC.
Detta blev jag jätteglad över att höra eftersom jag inte har dansat balett på över ett år och var rädd att jag hade tappat allt helt o hållet. Skönt att veta att det ändå finns kvar!
 
Nu känns det gött att ha den delen överstökat iaf, nästa vecka är det bara att dansa som bara den och testa massa olika lärare! :)
 

Jag är frälst!

Idag var det andra dagen på skolan. På förmiddagen var det dags för en självförsvarskurs med olika tips och övningar som kan använda om man blir attackerad av någon, blir förföljd eller liknande. Riktigt kul ändå, och man fick tillfälle att umgås med lite fler ifrån klassen. Dock är det så många med i år, nästan 100 stycken, så vi var tvungna att vara i två olika grupper så man har träffat halva klassen iaf. :)

Självförsvarskursen började kl. 8.00 och slutade vid 11.00. Efter detta signade jag in för en lektion med Tracie Stanfield (som hade vikarie) och en lektion som hette Michay Petronelli.
Tracie Stanfields lektion var det en som hette Daniel tror jag, hans lektion var lite annorlunda då man gjorde massa övningar med andningen och hela hans dans handlade om att använda, nästan överdriven andning, under hela koreografin på ett sätt jag aldrig har tänkt på förut. Som sagt, annorlunda men otroligt lärorik. 
 
Lektionen med Mishay Petronelli var...UNDERBAR!! Waaaaah! Hon som lärare var så mysig och varm, log hela tiden och gav så bra tips och gick igenom allt så jäkla bra! Koreografin var grym och jag bara älskar hennes stil. Det var helt klart den bästa lektionen jag har tagit denna veckan. Tiden gick så snabbt, man ville aldrig att det skulle ta slut!
Henne kommer jag helt klart ta fler gånger! Åååååhå, det är just sånt här som gör att man ÄLSKAR att dansa!!
 
Här kommer en video från en annan lektion, Mishay är hon blonda till höger. 
(T.o.m när hon dansar så lyser hon! Älskar't!)
 

Skolan har börjat! (och mera kändisar)

Äntligen har skolan börjat på riktigt!
 
Idag träffades alla ISVP studenter för en tidig frukost och hade möte för att gå igenom regler & annat viktigt med  programmet samt hämta ut våra danskort (Där man stämplar in alla lektioner man tar). Mötet började kl.8.00 och slutade vid 12.00. Direkt efter detta skrev jag in mig på två klasser, Mousset i contemporary och Murakami i street jazz.
 
Klasserna var grymma... men det är fortfarande lite segt att snappa upp koreografi och göra rätt direkt (som nästan alla dansare gör här) då man lär sig nästan en hel koreografi på 1,5 timmes lektion. Detta är inte min hjärna riktigt van vid än eftersom jag mest har undervisat de senaste åren men det kommer väl förhoppningsvis :)
 
Annars har vi tagit det lugnt här på 51 street. Igår blev det shopping i SoHo, då det blev både ett par Dr.Martens och ett par underbara Jeffrey Campbell skor. Dessa TVÅ par kostar lika mycket ihop som vad ETT par kostar i Sverige. Helt stört! Detta är farligt för mig känner jag! Men oj vilka underbara skor. 
 
 

 
Sen var det en annan ganska cool grej som hände här om dagen som jag inte har berättat.
Vi var inne i en matbutik i närheten av vår lägenhet. Efter vi hade handlat så behövde vi ta ut pengar så vi stannade tilll vid en mini-bank precis brevid kassan för att ta ut lite dollar...
 
Så kommer det in en man som både Jonte och Heidi kände igen, som såg lite väl skum o läskig ut och då såg vi till slut att det var skådespelaren John C. McGinley som spelar Dr. Cox, i serien The Scrubs!
Så vi bestämde att stå och vänta vid utgången för att kanske få en liten bild med han. (sånt tillfälle får man ju inte missa ;) )
När han väl kom o gick förbi haffade Heidi honom frågade:
Heidi: "Excuse me..."
McGinley: "Yes baby.."
Heidi: "Can we take a picture with you?"
McGinley: "No you can't..." 
Och sen vinglade han förbi oss och ut i affären. Hahaha jättekonstigt situation och när vi stod där precis framför honom så såg vi att ögonen var rödsprängda till max och kunde inte riktigt fästa blicken på oss.
Så antingen var han jäkligt full eller så var han full på någonting annat.... :P

Detta var ju ganska coolt ändå, att en sån kändis är i samma matbutik som oss. ;)
 
Känner ni igen honom? 

RSS 2.0