minnet är bra men kort!

Haha började och gjorde klart mina åttor till improvisationen för några timmar sedan och det kändes ganska bra. Tråkigt bara att jag inte kommer på hur jag gjorde en fyra som jag hittade på mitt i dansen, vet hur jag gjorde med armarna men benen vill inte komma in i samma flyt som jag hade förut. Haha, förstår inte alls hur jag lyckas, minnet kommer väll tillbaka snart hoppas jag. Eller det måste det göra!

Har bara varit en segdag , regnig och tråkig. Jag har bara suttit och surat mest över att vi har så mycket i skolan och istället för att börja någonstans har jag istället suttit och velat vad som är smartast att börja med.
Och Sanningen är... det spelar ingen roll vart man börjar, bara det blir klart! Men riktigt så långt hann jag ju då inte..

Resten av dagen har jag bara kollat på en massa dansklipp på youtube och drömt mig bort... önskat att jag kunde göra sådana snurrar, att jag kunde göra si och så och kunna hoppa sådär, vara så teknisk och.... aa ni vet!

Men imorgon är jag igång igen, då blir det träning på både håltimmen och efterskolan. Trots att jag knappt kan vrida nacken utan att det gör ont i hela ryggraden, men det skiter jag i nu! Tänker inte verka som en stelopererad pensionär när jag bara är 17år gammal. I had enough!

Domare för en dag!

09-11-28
Säger bara en sak: Jag ska bli domare en dag!
Det var så himla roligt att få vara med på Sinclairs dansskolemästerskap. Trevligt mottagande av Lotta och alla andra, snälla människor och allmänt bra dag! Det var sån himla skön och härlig stämning i hallen.

Som sagt var jag nervös till en början men gick över ganska fort när jag väl hade gått in i min roll som domare. Och just då tackar jag Sofia med all genomgång med detta med koreografi, image och teknik. haha! Det var välbehövligt kan jag lova ;D
Fick dömma street och disco men också standard och latin!!! Jag var heeelt lost och visste ju inte alls hur en "riktig" tiodans-domare går efter men även det gick ju lite bättre allt efter som. Dock var det jävligt stressigt i mellan åt när man inte hann med riktigt men de gick nog bra :)

Hela dagen var rolig men lång, åkte ifrån Säffle runt halv sju och kom hem runt åtta. Kanske inte låter så farligt, men att gå en heldag i 10cm hög klackskor och stå upp inprincip hela dagen var en pina. Men som Tony sa: "Du lär dig." Dock tvivlar jag på de Tony, jag är nog ett hopplöst fall när det gäller klackskor....
Trots öma fötter och rygg så var det sjukt kul!! Ser det som en träning för framtiden... det var verkligen inte sista gången jag stod på golvet som domare. :) Riktigt bra erfarenhet! Vill göra det igen! haha.


09-11-29
1:a advent
Efter dagen igår är min rygg helt stel och öm, att gå i klackskor är tydligen värre än att träna..? De är illa!
Vaknade ganska tidigt i morse, vilket kanske inte var så konstigt eftersom jag fick både samtal och sms från glada och lite smått berusade människor mitt i natten... haha, trevligt men inte just då ;)

Övningskörde lite innan dansen och idag fick jag köra Volvon. Vilket betyder - En stor, fet bil som har alla möjliga finesser som t.ex. att ha elektrisk handbroms som sitter på vänstersidan av föraren... inte så jättebra för den som övningskör kanske.
Gick i alla fall inte så jättebra den här gången... fick bland annat mitt första kärring-stop i Åmålskorsningen! Väldigt lyckat om jag får säga det själv. Haha! Det går sakta men säkert framåt i alla fall... ;D

Resten av dagen bestod av discoträning och första adventsfika med familjen, lussebullar och julmust! Yummi.
Imorgon är det skola igen...en dag närmare efterlängtade jullovet!


Smider planer...

Först och främst, grattis mr. alexander på din stora dag! :D Maffigt att fira sin födelsedag i NY dessutom! :)

Onsdagar = dansdagar,
började dagen med modernt och det första som hände var att min rygg krampade loss vilket gjorde att jag plågades resten av lektionen/lektionerna. Det var fruktansvärt! Börjar bli grymt trött på mina ryggproblemen nu... så fort det verkar bli bra igen så kommer det tillbaka! Grrr....får kolla upp ryggen på riktigt snart, hos en specialist eller något. Vill inte vara så begränsad som jag känner mig nu. Improvisationen gick därför riktigt kasst den också. Så över det stora hela gick det rakt åt helvete.

Efter skolan åkte jag direkt till åmål för att ha lite lyrical med Sofia. Denna människa lyckades fixa så att jag får ha en grupp till våren! :D Lycklig!! Ska bli superkul och ser verkligen framemot det! Vill börja nuuu! haha!
Dansträningen gick i vilket fall bättre än vad det hade gjort tidigare under dagen med tanke på ryggen. Fortfarande ont men det krampade inte lika mycket, så det var skönt det... eller jaa.


En rolig grej som jag har att berätta är att jag ska till Göteborg på lördag. Lotta Sinclair ställde frågan om jag vill komma och vara domare under deras dansskolemästerskap för någon vecka sen, vilket jag utan tvivel tackade ja till! Superkul att hon ställde frågan till mig och det ska bli såååå himla roligt!
Tror jag är lite nervös dessutom faktiskt, haha löjlig men sant!
Fast det släpper nog under lördagen, det är ju mest en rolig grej, och erfranhet för min del :)

Nu blir det sängen, upp klockan 05.45 vilket är rena natten för mig dock men det är smällar man får ta. Hoppas på att ryggen har sagt sitt idag och inte stör mig imorgon... har jazz i skolan och street på kvällen och då har jag minsann inte tid för ryggont.

Godnatt på er!
/Sofie


NEW MOON

Idag bestämde jag mig för att vila, min kropp gör ont. Till och med min fot är blå och öm!!
Fick reda på naturkunskap B provet också, gick himla bra faktiskt... VGplus, så det var gött!

Efter skolan blev det att åka och kolla på New moon med Andrea och Emelie, längtat hur länge som helst efter att se den filmen. Är som så många andra små galna tjejer en riktigt Twilight nörd, men det är svårt att inte bli det. hihi...Och nu är jag förälskad på nytt. Det är en sån jävla het spänning under hela filmen! haha!

Trots att det är sjukt overkligt och nästan lite knäppa grejer som själva filmen/boken handlar om, så känns det ändå så verkligt av någon konstig anledning. Man lever sig in i handlingen antar jag, men den är ju för underbar!
Är iallafall helt lyrisk nu efter att ha sett filmen, jag vill se den igen! Har bestämt mig för att  läsa klart den trejde boken, orkar inte vänta tills filmen kommer ut ;P

Sen blir ju boken himla mycket bättre med vackra och vältränade människor också... haha!
Jag klagar i vilket fall INTE! ;D


Och aldrig att Taylor Lautner som spelar Jakob i filmen är 92:a!!!???


Ganska bra helg!

Under fredagsförmiddagen skrev jag klart kulturhistoria uppgiften, och det var så himla skönt. Då kunde jag bara njuta resten av min lediga dag + hela helgen överhuvudtaget. På fredagskvällen blev det lite styrketräning med Sweetsbrudarna men också några utav Floorsisterstjejerna, himla kul att det är fler som vill haka på, träningen blir roligare då! Resten av kvällen så var det Idol som gällde, i ett ganska överfullt hus, men de var mysigt att ha en riktigt hemma kväll med hela familjen samlad... uppskattar det bara mer och mer!

På lördagen drog jag och pappa till Skarnes för ännu en privatlektion med Ida Karlstad. Vi ändrade dansen lite, det som jag inte riktigt fick till och det blev bättre tycker jag... men det är fortfarande väldigt svårt! Lärt mig massor av Ida på bara två lektioner, massor av nya hopp som jag inte har kunnat förut framför allt!
Älskar att hon ger massor av råd, peppar och coachar under hela lektionen. Löve it! :)

Under lördagskvällen blev det en liten utgång, Angelica och Robin fyllde 18 så det blev att åka dit en sväng och gratta de två själarna. Det var trevlig kväll men dock lite halvseg... men det var kul att träffa folket som man inte har sett på länge. När klockan närmade sig tolv-slaget kom Johan och hämta mig och så åkte vi hem.

Och idag blev det ännu ett träningspass, massa koreografi mest men det behövdes gå igenom eftersom jag inte var med sist. Blev svettigt kan jag lova. Dock var det ingen bra dansdag för mig, träningsvärken var på topp i både lår, mage och armar så man var lite väl stel.

Nu blir det att packa ihop lite grejer och åka vidare till Karlstad.  Men först blir det hallonpaj med vaniljvisp! MÖMS!


Ledig imorgon, njuter idag

Ooooooja, det är underbart! Att vara ledig en dag kan göra en så lycklig, helt knäppt. Men jag är lycklig!
Dock måste min studiedag gå till just studier, men det gör inte så mycket, får sovmorgon i alla fall. Resten av dagen ska jag göra lite ärenden på stan och träffa lite vänner var det tänkt, sen på kvällen ska jag träna och sen mysa med Johan :)

Dagen idag har varit lite halvseg, började med Jazz på morgonen och min rygg börjar strejka något fruktansvärt...IGEN! Varit en del träningar denna vecka, och med tanke på att man tävlade i helgen så har kroppen kanske inte riktigt återhämtat sig.
Dagen fortsatte i alla fall... såg på någon svartvit film på svenskan och jag orkade inte hålla ögonen öppna, vilket gjorde att jag sov genom halva. höhö

Sen blev det arbetsmiljöredovisning, och det var nog det roligaste på länge! Vi har fått välja ett ämne som sedan skulle redovisas ett estetiskt sätt.  Vår grupp som bestod utav; Anna, Mikaela, Annielle och jag,  vårt ämne var då brand och brännsår och vi valde att redovisa via teater. 

Och vårt scenframträdande gick då ut på att Anna tänder eld på mig via en cigarrett, som hon fimpade i min huva på jackan. Jag börjar brinna och slänger mig på golvet. (Annielle är sjuksköterska med en porrdräkt och Mikaela var brandman med den fulaste regnstället jag någonsin har sett.) 
Allt blev bara så himla fult och kaotiskt. Och det blev ju inte bättre utav att Annielle lindar in hela mitt huvud i bandage så att mitt ansikte blir mosat och samtidigt springer Mikaela runt och släcker eld och Anna står och tjuter. 
Det blev inte riktigt som planerat men attans så kul det blev, vilket det kanske inte låter som, men det var verkligen höjdpunkten på dagen. Tummen upp på det!

passande bild tyckte jag, haha!
från EM 2007 :)

Sköööndag!

Skoldagen var helt okej, inte så jobbig faktiskt. Lämnade in mina två engelska inlämningar så nu är dom ur världen. Sköööönt!
Stannade kvar i skolans ena danslokal och körde mycket teknik och sånt. Ska ju till Norge på lördag igen, behöver köra mycket teknik för att lära mig allt.
När jag kom hem till lägenheten blev det underbar mat som min kära syster hade lagat. God mat två dagar i rad, me like!

Nu ska jag påbörja lite på kulturhistoria inlämningen men bara lite smått, och sen ska jag och linnea hyra film och mysa till det riktigt ordentligt! Såna här dagar gillar jag, när man ligger bra tidsmässigt i skolan då man kan slappna av lite mer och göra sånt man inte riktigt hinner med annars.



Hur kan man missa Melissa??!!

Jag har vetat i ungefär 2 veckor att Melissa Horn ska spela live på Scalateatern i Karlstad på fredag... men har jag bokat någon biljett? NEJ! Det är Sofie Ericson i ett nötskal vill jag lova! Det är inte många svenska artister jag gillar, men Melissa Horn är något alldeles extra... hon är ljuuuuuvlig hennes röst, hennes texter... allt!!
Och när hon väl är i Karlstad så missar jag henne? Näää vet ni vad,  det är inte okej.
Om jag kommer ångra mig, och som jag ångrar mig.
Hoppas på att det blir Bounce konserten istället, beroende på min ekonomi.
(Försöker planera in en New York-resa som sagt, haha!)
Kommer vara snål och sparsam nu en tid framåt. Inte lika många fikastunder vid Wayne's med andra ord.

Gjorde Naturkunskapsprov tidigare idag, gick bättre än vad jag trodde faktiskt så det känns skönt! Så nu har jag lämnat det provet bakom mig och övergår till nästa skolarbete som är engelska inlämningarna. jippie!
För övrigt längtar jag tills Linnea blir klar med de kladdiga chokladmuffinsena.. då blir det att frossssa och bli FET!



Det gick vägen, trots förskylning!

Jaaaaaa, det gick braaa! Kom på en 2:a plats i gårdagens tävling i Halmstad! Det var riktigt gött faktiskt!
Och det bästa med allt.... Jag spydde inte något under HELA tävlingen!!! Under de senaste tävlingarna som jag har varit på, så har jag alltid lyckats att få ur mig den lilla maten man äter under en tävling, men inte igår!

Själva insatsen är jag nöjd med, i finalen i alla fall. Efter semifinalen var jag så arg, riktigt arg! Jag lyckades krocka med någon(med vem vet jag inte, men de spelar ingen roll ;P) när jag gör ett sidsplitt hopp, och då kom jag av mig helt, stannar upp och bara hoppar ett spontan splitthopp och då kommer jag av mig ännu mer och improviserade ungefär 2åttor,eller kanske mer?, innan jag kom in i den riktiga dansen igen. Haha!

Nu efteråt kan jag bara skratta åt det, så farligt var det inte. Men då skämdes jag nästan, det var pinsamt! Aldrig dansat så... knasigt och dåligt förut tror jag. Så till finalen var jag extra laddad och taggad eftersom jag ville göra bra ifrån mig, så efter finalen kändes det bättre. DÅ var jag nöjd :)
Bedömningssiffrorna var 52211, ännu mer nöjd nu :D

Idag har det varit en lite halvseg dag men ändå händelserik. Har övningskört, i stan för första gången!!! Har bara kört på en krusplan TVÅ gånger tidigare men nu blev det genom inprincip hela stan plus lite av 45:an. Haha herregud, handsvetten flödade...lite nervös kan man ju säga. Men det gick bra, trots allt :)
Sen blev det mot karlstad runt tolvtiden för musikalrep i 3 timmar, gjort lite koreografi och så.
Resten av dagen har det mest varit plugg, världens  prov imorgon...kan inte ett dugg. IG känns inte långt borta... får nog plugga hela natten... om det ens hjälper?
Må gud hjälpa mig...


"Så mycket man kan göra och borde och vill...

och mitt i allt så ska man räcka till...."
vilket inte jag har gjort kan jag ju säga
Har haft fullt upp den här veckan, det har varit kalas, träningar, massage/behandlingar, haft feber under en dag(39.9!!!), hemsk förskylning, och sen har det varit alldeles för mycket i skolan och sen träningar på det. Och sen har datorn varit lite halv pajj som vi har i Karlstad så det har inte blivit så mycket facebook snokande eller bloggande för min del, men det blir förhoppningsvis bättre när jag får lite mer tid över.

Nu sitter jag i bilen på väg till Halmstad, har tävling imorgon och det känns lite sådär just nu. Träningsvärk och shit men det blir nog bättre när jag väl sitter på hotellet och våfflar håret och stretchar lite. Kanske får den känslan som man har när man tävlar utomlands. Kan alltid hoppas :)
Har som sagt varit förskyld och hostig så jag har försökt att bli frisk men det har inte velat släppa så jag kommer antagligen tävla med en liten lätt förskylning.. lite töligt. Men det ska bli kul faktiskt, ska rocka på golvet och släppa loss :)

Kom precis på att jag har glömt Alex-kortet som jag hade med i Eskilstuna sist...fick dåligt samvete och lite halv panik eftersom att jag är så skrockfull men du är med på ett sätt ändå! =)


Still alive!

Jag lever fortfarande så vaccinet tog inte dö på mig. Gick ändå ganska bra igår på streeten trots mitt handikapp så det var inga större problem, men så fort jag tänkte på att jag hade ont...då gjorde det ont. Så jag tänkte inte på det helt enkelt.

Under skoldagen hade vi vår balettlärare Susanne i både jazz och balett, var riktigt kul faktiskt.  Lite kul att med omväxling. Baletten gick åt helvete, inte alls fokuserad, allt kändes bara fult och klumpigt  och då blir man arg.
Men på jazzen gick det något bättre i alla fall.
När jag kom hem till Säffle igen så blev det styrketräning och konditionsträning med Sweets brudarna. Så det blivit mycket träning med andra ord. Men det är gött! :)

Sen fick jag ett trevligt samtal från göteborg också, blev så himla glad när jag fick förfrågan! Ska bara kolla läget med allt så ska det allt bli ett litet roligt besök. Jag berättar mer när jag vet :)

Resten av kvällen har det vi haft en riktigt myskväll här hemma, hela familjen är samlad!  Och det är inte ofta det händer med tanke på att Emelie är i Örebro och pluggar, Papi jobbar i Mora, jag&Linnea är i Karlstad och Mamma är i Säffle under veckorna.
Det är alltså inte ofta vi alla är samlade allihopa, så en kväll som denna uppskattar man lite extra! =)


Min egna upplevelse om vaccinjäveln!

Som sagt så vaccinerades jag i tisdag och överlevde nätt och jämt.. Det var i onsdag, igår alltså, jag trodde att min sista stund var kommen. helt allvarligt :P

Jag vaknade på morgonen och kände mig lite öm i kroppen,(framför allt i armen!!)men tänkte inte mer på det. När jag står i badrummet och ska börja göra mig i ordning börjar jag skaka som en tok i hela kroppen och kort därefter så börja det svarta för ögonen och allt runt omkring började snurra. Så jag var tvungen att lägga mig, rätt på badrumsgolvet.. och vårt badrum i lägenheten är ju inte speciellt stort! haha!

Sen vaknade jag upp och insåg att jag måste ha tuppat av. Så jag tänkte att lite vatten vore nog bra, så jag ställer mig upp på skakiga ben och ska börja gå mot köket. När jag väl går ut från badrummet såg jag inte ett skit! Jag kunde lika gärnat gått och blunda för min syn fungerade ju inte överhuvudtaget!
Men dum som jag är fortsätter jag att gå genom att ta på väggarna för att känna mig fram
Under tiden som jag går blev jag snurrig och yr igen och då tänkte att jag var tvungen att lägga mig soffan istället för att ta mig till köket...
Det var ett litet problem... Jag hittade inte soffan!! Jag var helt vilsen i en liten etta och visste inte vart jag var och såg inte ett skit! Så jag fick panik! Och huvudet snurrade ännu mer så jag la mig ner rätt på golvet igen.
Efter ett tag vaknade jag utav att jag frös och skakade nått så fruktansvärt. Igen.

Den dagen svimmade jag alltså 2 gånger under bara en morgon, och jag har svimmat en gång tidigare i mitt liv!
Det är något skumt med det där vaccinet alltså... plus att värken i armen går inte att beskriva! Jag kan inte lyfta den, röra den eller få på mig kläder utan att det smärtar till!

Men i alla fall,  resten av onsdagen mådde inte alls bra, ont i huvudet och febrig + en handikapp arm på köpet!

Idag är det bättre, dock är armen öm som satan fortfarande men trots det ska jag ändå pröva att vara med på streeten idag.. Haha det kommer bli väldigt intressant! Jag kommer antaglien se helt efterbliven ut..Mer än vanligt alltså;)

regnregnregn!

usch vilken dag, regnat hela kvällen nu... och jag som tänkte ta min lilla promenad runt älven..himla typiskt!
Skoldagen var väll...okej, tror jag. Fick reda på matteprovet idag, fick vg så jag är hur nöjd som helst! Resten av dagen har jag gjort liiiite skolarbete, druckit lite varm choklad och tagit det lugnt.

Har förövrigt lite panik och ångest för imorgon... ska vaccineras mot svininfluensan på skolan. Hatar sprutor och liknande, mår illa(på riktigt!) när jag tänker på det. Själv är jag inte rädd för svininfluensan eller för att bli sjuk, tror inte det är så allvarligt som media och nyheter får det att låta som. Istället är jag rädd för sprutorna som innehåller vaccin som ska hålla mig frisk?

Uusch, och nu pratas det om svininfluensan och vaccinet på nyheterna också.
De förföljer mig helt enkelt... haha!
Dagen bästa nyhet måste nog vara att någon jävel i Säffle har snott två älgar från ett slakteri! Kan någon svara på hur man lyckas med det?

träning med SweEts brudarna :D

idag blev det 3timmars träning med SweEts brudarna! Var riktigt kul att träna med dem stöllarna, haha!
vi körde lite cirkelträning och sen lite hopp och sparkar och efter det körde vi även våra program några gånger.

Kul att kunna hjälpa varandra, säga positiva och "bra att tänka på"- saker. Sen är det mycket roligare att träna när man är fler! tyvär kan bli riktigt tråkigt i längden att stå och träna själv i en stor spegelhall, så det är skönt att ha i alla fall en träning i veckan där man är fler, riktigt kul! Speciellt med dem brudarna också, de är för himla härliga! :D

Så nu på kvällen känner jag att min kropp har fått en rejäl omgång, ont i axelpartiet och ryggen så det får nog bli en liten stretch senare. Annars blir det att åka till karlstad och sen ladda för skoldagen imorgon. lovet gick alldeles för fort tycker jag! Ändå har jag hunnit med en hel del, vilket känns skönt... måste dock börja plugga redan imorgon eftersom jag inte har tagit tag i det under lov veckan... men det var ju faktiskt lov!
Så imorgon blir det tillbaka till de vanliga rutinerna och vardagen...
längtar redan  till nästa lov!


JAG KLARADE ATT NUDDA FÖTTERNA I GOLVET!!! PÅ RIKTIGT:D

RSS 2.0