De första dansklasserna

 
Igår tog vi våra första dansklasserna på Broadway Dance Center. Vi börjar egentligen programmet på måndag men vi kände att vi ville komma igång lite tidigare och få dansa loss lite :)
 
Vi började med en Adv/beg klass med Sheila Barker i Jazz. Sist jag tog henne var för två år sen, när jag hälsade på Alexander, och då var man heeelt lost. När alla andra var uppe, ja då var jag nere och tvärtom.
Men igår gick det faktistk hyffsat, hon gjorde en ny koreografi den lektion så man hängde med ganska bra ändå. 
 
Andra klassen var contemporary med Derek Mitchell, och det var intermediate (proffsklass typ) och den koreografin hade de gjort i nästan två veckor. DET VAR KAOS! Haha, det var lite som på Barkers klass för två år sedan...man var lite överallt och ingenstans. Kroppen fladdrade iväg, ingen riktigt kontroll eftersom allt handlade om att försöka hänga med i koreografin. Haha! 
 


Idag, torsdag, var vi på en klass med Derek Mitchell igen. Denna gång i en Street Jazz i Adv/beg. 
Denna klass går knappt att förklara!! Det är så små rörelser, vridningar, man ska vara uppe och nere, man ska vara mjuk, man ska vara hård....och allt går SÅ JÄKLA SNABBT! Det går fortare än den snabbaste discon!!
Som ni redan kanske har räknat ut, var det en sjukt svår klass. Svetten rann och man hade lite panik under tiden musiken var på. Men liten fördel har man med discon, med tanke på att man är van vid ett snabbt tempo. 
Men shiiit, det går ändå inte att förklara, ibland hängde man med ganska bra men var så fort man tappade ett steg var de sjukt svårt att komma in i koreografin igen. Riktigt rolig stil ändå men jäkligt svårt. Den klassen får det bli mer utav.
 
Imorgon blir de det första mötet på skolan, 8.30. Ska bli kul att träffa lite nya människor :)
 
 Lite dans på vår takvåning...  ;)

Lördag 22 september- mus i vårt hus

Idag vaknade jag 5.30 av att det prasslade i en utav våra påsar med chips och godis i. Eftersom jag var så förbannat trött så tänkte jag inte så mkt på det först... men efter att jag hörde massa andra konstiga ljud som små pip och smaskande så hoppade jag upp och nästan satte mig på Desiré. "DET ÄR NÅGOT I PÅSEN!!"
Vi tände alla lampor och sökte igenom påsen och väskorna som låg brevid, men hittade inget. Det var inte förrän  Dessie kastade tillbaka sin lilla väska som vi såg den lilla jäveln... EN JÄKLA MUS I VÅRT HOTELLRUM!!
Så jäkla äckligt, jag ville bara spy!
 
Jonte och Dessie sprang ner till reception och förklarade vad som hade hänt. Då kom de en hjälpsam man och försökte hitta vart musen kunde ha kommit in ifrån (eftersom vi vägrade gå ner från våra sängar typ). Men han hittade inget och han bad så mkt om ursäkt för allt och vi försökte sova... haha lättare sagt än gjort kan man väll säga.
 
När vi vaknade sen igen, och vi bestämde oss för att checka ut hotellet direkt, men då säger receptionisten att vi är tvungna att betala 75dollar för att vi ville checka ut en natt tidigare?!?! haha vilken service när vi precis har haft en mus som har käkat på vårt godis som vi för övrigt hade ätit upp!! 
Nä usch, så vi bestämde att inte checka ut, och istället sova på vår nya fina o fräscha lägenheten som vi hade fått mycket bättre pris på. Så vi tog taxi iväg till vår lägenhet och började göra lite hemma. 
 
Vi började packa upp, och kollade runt i lägenhetshuset och tog hissen ända upp till takvåningen....
och det var den sjuuuuukaste utsikten över Manhattan!!! Vi ser ljuset från Times Square och massa höghus överallt. Helt sjukt. Där kommer vi hänga mkt tror jag :)
 
Så nu äntligen har vi lägenhet och vi checkade ut från hotellet på söndagen.
Nu kan man börja leva lite mer :)

Vilse i Brooklyn, Harlem och Sarah Jessica Parker

Den här dagen har varit så konstig.
Det hela började att med att vi ringde runt till olika lägenheter...den första lägenheten låg vid St Nicholas Avenue och för att veta säkert så sökte vi på både på google maps o frågade i reception här på hotellet, och då visade sig att det var i Brooklyn. Vi tog, för första gången, tunnelbana till Brooklyn och hittade lägenheten direkt. Efter att ha stått och väntat i nästan 20min förstod vi att de måste vara något fel. Vi ringde snubben igen och då visade sig att VI VAR HEEELT FEL. Vi skulle vara på Manhattan, på Nicholas Avenue. 
Fort som tusan tog vi tunnelbana direkt till Nicholas avenue på Manhattan, utan att tänka vart det egentligen låg...
 
När vi kom fram såg vi förmodligen lite vilsna ut, då kom de fram en afroamerikansk kvinna som frågade "men herregud, vad gör ni här?" Hon förklarade att det var farligt för oss att vara där och att vi borde verkligen inte bo här. West Harlem var tydligen inget bra ställe för oss unga svenskar att bo på, hahaha! Fort som tusan drog vi där ifrån efter att ha kollat på en inrökt lägenhet. UUUUSCHAMEJJEN!
 
Väl tillbaka vid vårt hotellområde så blev de att äta snabbt och sen gå på ett möte med en kvinna som vi tyckte om och som hade en fantastiskt fin lägenhet som vi verkligen ville ha. Men när vi kom dit visade sig att priset hade höjts ÄNNU mer på den lägenheten som redan var alldeles för dyr. Vi fick dock sitta o vänta ett bra tag för hon skulle försöka få ett bättre pris för oss, några hundra dollar billigare kände vi att de fortfarande var alldeles för dyrt. Vi bestämde oss för att gå därifrån, utan lägenhet tyvärr.
 
Besvikna och trötta efter en ganska misslyckad lägenhetsdag, så började vi traska mot gatan där dem spelar in Sex and the City. När vi gick där upptäckte vi att självaste Sarah Jessica Parker bor på gatan innan Carries lägenhetesgata, så vi svängde av och såg att de stod ca 3-4 paparazzis utanför, plus en privatchaufför. Vi förstod att hon faktiskt skulle iväg någonstans, så vi stannade kvar utanför med paparazzis. Så de var vi och dom som stod och väntade utanför.
 
Efter bara någon minut så öppnades dörren och där var hon helt plötsligt, självaste Sarah Jessica Parker, klädd i en långklänning och klackar. De var som taget i en Sex & The City scen, fast på riktigt!! Hon var faktiskt där, vi hörde henne och vi kunde praktiskt taget prata med henne!! Jag som inte är någon kändiskåt människa i vanliga fall blev så lycklig och skakig så jag visste vart jag skulle ta vägen. Så jäkla coolt!
 
Som sagt, det är sånt här som gör att man förstår att man är in The City...
 

NEW YORK!

Igår landade vi här i lite muliga New York, varmt o klibbigt vart de!
Flygresan gick bra iaf och efter att ha landat och gått igenom säkerhetskontrollen så tog vi taxi in mot Manhattan. Kan inte förstå att vi är här!!

Väl på hotellet (hostel) så fräschade vi till oss lite för att traska iväg till dansskolan o Times Square bara för att se lite av staden...men när vi hade gått 300-500 m började det spöregna o blåste så in i h*lvete! Vattnet riktigt forsade fram på trottoaren. Haha!
Så de var bara att vända om o köpa lite frukost till morgondagen istället.

Nu har vi vaknat till här(klockan är 7.30), planen idag är att ringa runt o kolla på lägenheter. Håll tummarna!

Packa,packa,packa

Snart är allt färdig packat, lite små grejer som laddare, bok, pass m.m som jag lägger ner sist.
Är lite nervös och spänd för detta, men samtidigt vill jag vara i New York NU!
Vart lite känsligt att säga hejdå till familjen, vänner & danselever... men det är "bara" 6 månader.
 
Men detta ska bli VÄRLDENS äventyr och det är en av mina stora drömmar som går i uppfyllelse. Jag kan inte fatta att jag faktiskt ska iväg och BO i en av VÄRLDENS största städer för att DANSA! Vilket liv jag kommer ha de närmsta halvåret ;)

Som sagt, detta är en liten blogg för alla där hemma i Sverige som vill läsa om mitt lilla äventyr och vad jag får uppleva in the City! Det kommer säkerligen bli lite särskrivningar, felskrivningar, stavfel och grammatik fel.. 
men vem fasen bryr sig...ni fattar iaf ;)
 
 
Nu ska jag fortsätta packa & fixa!
Seee yaaaa!
 
 

RSS 2.0