Springtur i Central Park & Bullbak hos Ms.Hedvall

 
I söndags tog jag & Desiré en joggingtur i Central Park. Visst, vi tränar mycket i skolan men de blir mest styrka och inte jättemycket konditionsträning.  Dock var det svinkallt ute så vi fick ta på oss lager med kläder och vi hade inga vantar men då kom vi på en briljanta idéen med att ta strumpor på händerna...funkar precis lika bra som tumvantar ;)

Det var riktigt skönt med en joggingtur, (och självklart hittade vi en två backar att köra intervaller i, haha) och gud vad bra jag mådde efteråt. Frisk luft och man känner sig liksom "ren" i kroppen efter att ha sprungit. Gör gött!
Många tycker att vara ute och springa är svintråkigt (kanske för att det är JOBBIGT), och ja det är det.. men det är något jag måste få göra i vardagen. Det är lite som terapi för mig och jag blir som en ko på ett kosläpp, haha! Helt lycklig! ;) och vilken känsla det var att få springa i Central Park, de höga byggnaderna som sträckte sig över träden..där kommer jag garanterat springa fler gånger! :)
 
Efter detta gjorde vi lite styrkeövningar hemma i lägenheten och drog sen vidare till hopp&snurr-klass på skolan för första gången. Riktigt kul faktiskt! Göra massa olika kombinationer med snurrar och hopp :)
 
Senare på kvällen drog vi till Emelie till hennes underbart fina lägenhet i Harlem.
Vi hade planerat  mys med lite "tapas" och göra riktiga kanelbullar. Dock finns det ingen riktig jäst här i staterna plus att det är gasugn överallt, vilket försvårade bakandet. Därför fick vi använda bakpulver istället, och då blev bullar ganska hårda, plus att dem första bullarna vi gjorde blev totalbrända pga gasugnen och den andra formen vi gjorde var halvfärdiga eftersom vi tog ut dom för tidigt. Men det var hur mysigt som helst och det luktade iaf riktiga kanelbullar.. vi ska göra ett nytt försök igen någon dag ;)

Thanksgiving

Japp då var det Thanksgiving här i USA, och det betyder att skolan är helt stängd.
Vi har alltså kämpat med hela veckan att göra så många klasser som möjligt innan idag, hann 10st, så jag har två stycken kvar. Så de var gött :)

Så eftersom vi är lediga idag så passade vi på att gå ut och roa oss igår. Vi drog upp till Harlem där Jenny, Anni, Mire & Erica bor. Det var hur trevligt som helst hos dom och det var kul att få träffa dom utanför skolan :)
Tiden bara rann iväg så efter några timmar drog vi nedåt igen, till Gayklubben som ligger precis vid oss, och där träffade vi lite mer folk från skolan.
Kvällen var riktigt rolig, sköna människor minst sagt, så det var en lyckad kväll!
 
På vår lediga dag så har vi bara tagit det lugnt och fixat lite här hemma. 
Tvättat och städat lite, våra gäster, som har varit här i två veckor, åkte idag så det fick bli en liten fix&trix dag.
 
Imorgon blir det att ta två klasser och sen ska vi till våra aussie vänner och fira Kate som fyller år. Kommer bli riktigt kul! :D 

SYTYCD live tour!!

För några veckor sen så överraskade min underbara pojkvän med två biljetter till
So you think you can dance, live tour. Han är bara bäst, så himla fint att han sitter hemma i Sverige och lyckas komma på denna idé att boka & bjuda biljetter till mig & en kompis här i NYC?
Inte ens jag som är här i New York skulle ha en tanke på att kolla biljetter? Min allra finaste Johan <3
 
I onsdags var det alltså den stora dagen, att få se mitt favoritprogram och deras live tour.
OCH DET VAR HELT FANTASTISKT!
Att se alla dessa dansare som man har sett på tv och som är heeeelt stört duktiga!!!
Vilken jäkla teknik, utstrålning och känsla! Det var nått helt annat att se allt detta live än på tv kan jag ju säga!
Jag satt där med en klump i halsen hela showen, blev så berörd och inspirerad!
 
Jag kan inte sätta ord på hur grym denna dansföreställningen var, allt jag kan säga att jag blev så sjuk motiverad, efter en tung vecka på skolan, och få se allt det här var exakt det jag behövde!!
Vilket resulterade med att jag har legat och stretchat på kvällarna och tog 4 klasser under torsdagen ;)
Så himlahimlahimla taggaaaaaad!
 
She turned her can'ts into can,
and her dreams into plans... 

 
 
 Fina tjejerna; Anni, Jenny & Heidi! :D

"Party with Aussie friends och lösgodis"- helg

Helgen var helt fantastiskt bra måste jag säga.
På fredagen drog vi ner till några av våra klasskamrater som heter Kate och Elise. Det blev en riktigt grym kväll! 
Vi började i deras lägenhet, där var det var vi svenskar och några bekanta till Kate från Australien, som var hur trevliga som helst.  Sedan drog vi vidare till en klubb där det var utsikt över New Jersey plus massa höga byggnader. 
Det var så sjuuukt fint & riktigt bra klubb, plus att de spelade Swedish House Maffia nästan hela kvällen.
extra poäng ;)
 
 
På lördagen var jag och Dessie så sjukt sugna på svenskt godis, och ville bara ta det lugnt och titta på Disney film... (något som har blivit en tradition här på w 51 st, en disney film/vecka!) 
Denna gång var de Aladdin som stod på schemat
 
Jag och min godiskompanjon drog ner mot West Village och letade efter den omtalade godisaffären...
vilket var lättare sagt än gjort. Men efter att både använt navigatorn på mobilen och frågat människor på gatan så hittade vi äntligen "Sockerbit", som affären så gulligt hette, och lyckan var total!! Vi skuttade in och skrek av lycka... SVENSKT LÖSGODIS, saft och marabou! Jag gillar verkligen USA, men inget i världen slår detta underbara lösgodis! Dock var det väldigt dyrt men oj vad man njöt! 
 
Dit lär man få gå fler gånger om man ska överleva dessa månader som är kvar...
Japp, är man godisgris så är man ;)
 

JAG ÄR MOSTER!!

Efter alldeles för lång väntan så kom han äntligen...en underbar och perfekt pojk!
Min vackra Emelie är mamma, jag har ett syskonbarn...moster?! 
Den här känslan är helt sjuk, jag är helt till mig, så stolt, glad, lättad och har världens lyckorus!
Jag går runt och ler, blir helt varm bara jag ser bild på lille Vilgot.
 
Vilgot var nämligen lite försenad, han ville gärna stanna kvar så länge det bara gick i den lilla magen han låg i. Eftersom jag inte är hemma vid detta viktiga och fina tillfälle känns det jättetungt. Så denna vecka som har gått har jag grubblat, varit orolig, lite okoncentrerad på lektioner och bara väntat på att få ett sms, samtal eller vad som helst på att det var på gång. 
 
Så igår, efter jag hade slutat en jazzlektion med Barker, kollade jag telefonen...två missade samtal och 2 sms från min mor. Ringde upp direkt och så svarar mamma med "Grattis Moster!" Då bara brast det, så lycklig och lättad över att allt hade gått bra, att alla mådde bra och slippa denna jäkla väntan, haha! Så där stod jag, mitt utanför Studio 3 och grät å grät, skratta å grät! 
 
Kan inte med ord beskriva denna känslan, 
fått en ny roll i livet nu...moster? Haha gud vad konstigt!
Ångest att inte vara hemma nu och vill ta första bästa flyget hem...
för oj vad jag längtar att få snooza på lille Vilgot!
 
 
 
 Är han inte helt perfekt? <3
 

Vanessa Hudgens...

I tisdags tog jag Chio som jag har tagit några gånger nu, dock var det inte riktigt som vanligt denna gång. 
 
Efter uppvärmningen och styrkan så hade vi några minuter på oss till att stretcha innan vi skulle börja med koreografin. Det var då jag upptäckte henne, en liten och smal tjej med svart hår och shit vad jag kände igen henne. Och min första tanke var "men gud vad lik hon är bruden i High School Musical". Jag frågade lite diskret några av mina svenska kompisar som var på Chios klass och de tyckte också hon var fruktansvärt lik henne. TIlls en till slut säger "Men hallå...det ÄR ju Vanessa Hudgens!"
 
Haha, där stod man och dansade ihop med en kändis. Kanske inte en av de största kändisarna som finns, men ändå. Hon har varit med i tre stycken Disneyfilmer. ;)

Undrar om man hade reagerat så om Beyoncé stod brevid en på en klass, "Men gud, va lik...."
Haha vilket klappträ man är ibland!
 
Haha vi var ju tvugna att ta en bild med na ;)
 

13 klasser på 4 dagar

Förra veckan började vi skolan på onsdagen. Stormen krånglade till det med subway så lärarna inte kunde ta sig till skolan m.m. Därför hade vi alltså onsdag-söndag på oss att ta 12 klasser och jag som hade en lektion kvar sen veckan innan hade alltså 13 klasser att ta.
 
Men för mig som hade var hur rastlös som helst efter 4 dansfria dagar så var jag hur pepp som helst på att dansa. Jag lyckades ta 13 klasser på 4 dagar (19,5 timmars om jag räknat rätt, haha), vilket var lite slitsamt men annars funkade de ganska bra.
 
Dock har jag fått sota för detta både igår och idag, då min hals gör ont och börjar bli snuvig..igen!
Ska försöka ta det lite lugnt idag. Bara vila och ta de lugnt innan kl.18 då min första klass börjar. Trots att de är fint väder och jag vill verkligen ta vara på dagen.
Men jag måste bli helt frisk.. har så många klasser jag vill ta denna vecka.. räknade ut att det nästan är 18 klasser jag vill ta men vi får väll se vad min kropp och förskylning säger om det. 
 
 
 

Woohoo lycklig tjej!

Helt förvirrad dag på dansskolan.
Tunnelbanorna är fortfarande ur funktion vilket leder till att många av lärarna har svårt att ta sig till skolan och många lektioner blir inställda. Under hela dagen skrev jag säkert in till 3 lärare men deras lektioner blev naturligtvis inställda. Tills slut lyckades jag iaf få ihop tre klasser, två med Cogliandro (contemporary) och en med Chio (street jazz).
 
Cat Cogliandro var jättebra som vanligt, gjorde två helt olika koreografier så då fick tankemaskinen komma igång igen. 
Chio körde en koreografi som jag gjorde för någon vecka sen men det gjorde ingenting alls. Det var riktigt kul att få köra en dans som man kunde lite sedan innan, då kunde man fokusera mer på detaljer och bara ösa på.
Det kändes för en gångs skull riktigt bra.
 
Så i slutet av lektionen valde Chio ut några som skulle få visa upp för de andra och jag var en utav dom!!
åhåå jag blev så glad, haha! Det var riktigt kul, det blir liksom som ett "kvitto" att man har kämpat och fattat koreografin bra. 
 
Det var i vilket fall underbart att få dansa igen, (vi inte har rört arslet sen i fredags.)
Njöt varje minut kan jag lova! :)
Här är låten som vi dansade till med Chio idag 
 
 

RSS 2.0