En helt ny upplevelse - Gospel

Vi har länge velat gå och se gospel här i NYC, lite coolt att se härliga amerikanare sjunga och svänga loss.
 
Så idag bestämde vi oss för att dra iväg till en kyrka och det fick bli Times Square Church, nära och bra. 
Vi traskade dit och mötte upp Elisabeth Pasztor och hennes mamma vid kyrkan och gick in i kanske den största kyrkan jag någonsin har varit i. Det såg seriöst ut som en stor teater.
 
Efter en stund så drog det igång. Folk ställde sig upp, dansade och sjöng med. Det var riktigt skön stämning där inne och musiken var riktigt "poppig", så det svängde ju riktigt ordentligt. 
 
När det hade hållt på ett tag blev det litet mellanspel och det var då det gick över till predikan. Så vi förstod inte när gospelet var slut då låtarna gick in i varandra och det kom sådana mellanspel hela tiden, och det var ju meningen att vi skulle gå under detta lilla mellanspel (vilket många gör) så helt plötsligt satt vi där i en riktigt predikan med superreligösa människor. Och då började de spåra ut PÅ RIKTIGT. Folk började komma in i trans och sträckte armarna upp mot taket och skrek "HALLELUJA" "THANK YOU JESUS" 
 
Prästen började hela sin predika lugnt och fint men sen började han likna en arg diktator. Han riktigt skrek ut sin ilska  över människor som inte trodde på Gud eller Jesus, och dessa människor kallade han för "the lost people" och "dysfunctional people". Haha vilken jäkla präst. Och människor som var inne i kyrkan klappade och riktigt hurrade över vad han sa, ( under hela predikan var många fortfarande i trans och stod med händerna i luften, blundade, skrek, några kippade efter luft...ja ni förstår ). Heeeelt sjukt! Och deras mål var att få hela världens befolkning att bli kristna och tro på Gud, de kunde inte vila förrän de hade uppnått detta mål.
 
Jag menar inte att jag är anti religion eller på något sätt är emot kristna alls..folk får tro på vad dom vill :)...men det däääär var verkligen läskigt och lite väl over the top (skräll USA?). Det var ju stor skillnad om man jämför med gudstjänsten under konfirmationen om man säger så.
Men det var en upplevelse minsann, då har man gjort det liksom ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0