De första dansklasserna

 
Igår tog vi våra första dansklasserna på Broadway Dance Center. Vi börjar egentligen programmet på måndag men vi kände att vi ville komma igång lite tidigare och få dansa loss lite :)
 
Vi började med en Adv/beg klass med Sheila Barker i Jazz. Sist jag tog henne var för två år sen, när jag hälsade på Alexander, och då var man heeelt lost. När alla andra var uppe, ja då var jag nere och tvärtom.
Men igår gick det faktistk hyffsat, hon gjorde en ny koreografi den lektion så man hängde med ganska bra ändå. 
 
Andra klassen var contemporary med Derek Mitchell, och det var intermediate (proffsklass typ) och den koreografin hade de gjort i nästan två veckor. DET VAR KAOS! Haha, det var lite som på Barkers klass för två år sedan...man var lite överallt och ingenstans. Kroppen fladdrade iväg, ingen riktigt kontroll eftersom allt handlade om att försöka hänga med i koreografin. Haha! 
 


Idag, torsdag, var vi på en klass med Derek Mitchell igen. Denna gång i en Street Jazz i Adv/beg. 
Denna klass går knappt att förklara!! Det är så små rörelser, vridningar, man ska vara uppe och nere, man ska vara mjuk, man ska vara hård....och allt går SÅ JÄKLA SNABBT! Det går fortare än den snabbaste discon!!
Som ni redan kanske har räknat ut, var det en sjukt svår klass. Svetten rann och man hade lite panik under tiden musiken var på. Men liten fördel har man med discon, med tanke på att man är van vid ett snabbt tempo. 
Men shiiit, det går ändå inte att förklara, ibland hängde man med ganska bra men var så fort man tappade ett steg var de sjukt svårt att komma in i koreografin igen. Riktigt rolig stil ändå men jäkligt svårt. Den klassen får det bli mer utav.
 
Imorgon blir de det första mötet på skolan, 8.30. Ska bli kul att träffa lite nya människor :)
 
 Lite dans på vår takvåning...  ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0